Ramazan ayında iftar sofralarında gıda israfının artabileceğini belirten Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, restoranlar ve vatandaşlara uyarıda bulundu. Gıda israfının önlenmesi için işletmelerin ve fertlerin bilinçli hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.
İSRAF İÇİN “BİLİNÇLİ OLUN” UYARISI
Bingöl, iftar sofralarında uygulanan fiks menü sisteminin israfı azaltmada etkili olduğunu belirtti. Ayrıca, restoranların menülerini yılların deneyimiyle oluşturması gerektiğini de ifade etti.
İSRAF YÜZDE 30’A ULAŞABİLİR
Bingöl, iftar sofralarında israfın yüzde 30’a kadar çıkabileceğine dikkat çekti. Restoranlarda uygulanan fiks menü uygulamalarında, müşterilerin yemekleri önceden belirleyerek gereksiz israfı engellemeleri gerektiğini söyledi.
İŞLETMELERİN GİDEREK ARTAN BEKLENTİSİ
Restoranlar, iftar sofralarına yönelik artan talep nedeniyle menülerini çeşitlendirdi. Bingöl, “İşletmelerimiz bir ay kapalı kalırsa çalışanlarının maaşları ve faturalar nasıl ödenecek?” diyerek, sektördeki zorluklara dikkat çekti.